Supă de pui cu tăiţei de casă

supa pui taitei de casa jpeg

O supă de pui cu tăiţei îşi poate găsi oricând locul în meniul duminical al familiei tale. Iar dacă prepari tăiţeii în casă gustul va fi desăvârşit.

Ingrediente pentru supă de pui cu tăiţei de casă

1 piept de pui 3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 ceapă mare sare piper 3 linguri de ulei pătrunjel verde

1 ou

făină cât cuprinde

1 praf de sare

Mod de preparare pentru supă de pui cu tăiţei de casă

Speli şi cureţi de pieliţe pieptul de pui, îl tai în bucăţi mai mici şi îl pui la fiert în apă rece, cu un praf de sare. Spumuieşti de câte ori este nevoie, iar la sfârşit adaugi uleiul şi legumele întregi, spălate şi curăţate.

Când toate s-au fiert, iei de pe foc supa, o strecori ca să devină şi mai clară, apoi, o torni iar în oală, potriveşti gustul de sare şi piper şi opreşti focul. Pentru tăiţei, pregăteşti un aluat din făină, ou şi un praf de sare, îl frămânţi bine şi apoi îl laşi să se odihnească. După 10 minute, întinzi o foaie subţire, pe care o tai cât vrei să iasă tăiţeii de laţi. Îi laşi răsfiraţi pe planşetă, ca să se usuce puţin. Îi fierbi în apă cu sare, îi treci printr-un jet de apă rece şi-i torni în supă, ca să capete gust.

Serveşti această supă de pui cu tăiţei de casă cu pătrunjel verde.

sursa foto: Shutterstock