Supă de pui cu varză şi morcovi

supa taitei legume pui jpeg

Dacă ţi s-a făcut poftă de o supă sau ciorbă gustoasă, te provocăm la o supă de pui cu varză şi morcovi ai cărei aburi sigur te vor chema la masă.

Ingrediente pentru supă de pui cu varză şi morcovi

500 g piept de pui 2 morcovi 200 g varză 1 ţelină 1/2 sfeclă mică 1 ceapă 3 căţei usturoi 2 linguri mazăre din conservă 2-3 fire ceapă verde 100 g smântână 1/2 l borş 1 ou sare piper

Mod de preparare pentru supă de pui cu varză şi morcovi

Se curăţă morcovii, varza şi ţelina şi se taie fâşii foarte subţiri, ca nişte tăieţei. Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se pune la fiert în 3 litri de apă. După ce ia se spuma, se adaugă legumele tăiate şi ceapa tocată mărunt.

Se taie sfecla fâşii subţiri se pune la fiert separat în borş. După ce a fiert, se ­lasă la scurs într-o strecurătoare, apoi se adaugă în oala cu supă. Se adaugă şi mazărea, usturoiul pisat şi se potriveşte gustul de ­sare şi piper. Se bate oul cu smântâna, se adaugă un polonic de supă peste ele, apoi se toarnă totul în oală, se amestecă şi se stinge ­focul. Supa de pui cu varză şi morcovi se asezonează cu ceapă verde tocată mărunt.