Supă de pui în stil italian
Cu siguranţă ai mai gătit supă de pui, aceasta, însă, te va convinge să o prepari mereu, datorită gustului ei inedit.
Ingrediente
Pentru zeama de pui
1 pui întreg 2 morcovi, decojiţi 3 tulpini de ţelină, călite şi fără frunze 1 bulb de fenicul, fără tulpini 1 bob de usturoi 2 frunze de dafin, proaspete sau scate 1 legătură pătrunjel cu tulpini 1 linguriţă piper boabe
Pentru supă
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 ceapă medie, tocată
1 căţel de usturoi, mărunţit
2 morcovi medii, tocaţi
2 ţeline
1/3 cană orez cu bob lung
sare şi piper, după gust
1 legătură pătrunjel proaspăt, pentru servire
¼ cană brânză parmezan, răzuită, pentru servire
Mod de preparare
Pune puiul şi legumele într-o cratiţă medie, la foc mediu. Acoperă cu apă rece pănă când sunt complet acoperite. Pune restul ingredientelor pentru zeama de pui şi lasă-le la fiert.
Micşorează focul şi lasă la fiert pentru 1 oră, oala fiind acoperită parţial. În timp ce fierbe înlătură impurităţile de deasupra lichidului care sunt sub formă de spumă. Mai adaugă apă dacă puiul nu este complet acoperit.
Scoate puiul pe un tocător şi lasa-l să se răcească pentru câteva minute. Când se răceşte, înlătură pielea şi oasele şi taie carnea. Pune-o deoparte într-un bol acoperit.
Foloseşte o strecurătoare pentru a înlătura legumele din supă. Clăteşte şi usucă oala.
Pune ulei de măsline într-o oală la foc mare, apoi adaugă ceapa, usturoiul, morcovii, ţelina şi sotează-le câteva minute. Micşorează focul şi adaugă zeama de la pui cu carnea şi orezul cu bob lung. Continuă să găteşti cam 11 minute, până când orezul este gata.
Ia oala de pe foc , asezonează cu sare şi piper şi pune brânza parmezan rasă şi pătrunjelul.
Sursa: http://chewtown.com