Supă de ridichi cu perişoare

Ingrediente:
2 legături de ridichi 2 fire ceapă verde 1 lingură unt 1 linguriţă făină 500 ml supă de legume 200 ml iaurt sare piper
Pentru perişoare:
200 g carne de pui tocată
1 lingură orez
1 lingură pătrunjel verde tocat
1 ou
sare
piper
Mod de preparare:
Căleşti în unt ceapa tocată, adaugi ridichile tăiate feliuţe şi când încep să se înmoaie, presari făina, amestecând continuu. Stingi cu supa de legume caldă şi laşi să fiarbă 5 minute, la foc potrivit. Între timp, prepari perişoarele. Amesteci carnea tocată cu orezul opărit în câteva clocote de apă şi scurs de zeamă, adaugi pătrunjelul tocat, oul bătut uşor şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Iei cu linguriţa din compoziţia de carne şi modelezi perişoare mici pe care le adaugi în supă. Le laşi să fiarbă, la foc mic, 15 minute. Dregi supa cu iaurt şi o serveşti fierbinte, garnisită cu leuştean şi ridichi crude tăiate fin.