Supă de roşii

029255 jpeg

Există multe reţete pentru supa de roşii, dar aceasta este altfel, una care îţi va merge la suflet, dar care va fi şi pe gustul tău. Poţi pune în supă cubuleţe de pâine prăjită în unt şi ierburi aromate (tarhon, busuioc, mentă).

Ingrediente

5 roşii mari, bine coapte 1 castravete 1 ardei verde 1 ceapă 1 căţel usturoi 200 g pâine uscată (sau pesmet întreg) 2 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet sare piper

Mod de preparare

Feliile de pâine uscată se lasă la înmuiat în apă. Între timp, se curăţă ceapa şi usturoiul, ardeiul se taie felii, iar castravetele se curăţă, se taie pe lungime şi se scot seminţele.

Roşiile se opăresc şi se curăţă de pieliţă şi seminţe. Se pun legumele (cu excepţia unei roşii şi a unui sfert de castravete) în blender, împreună cu pâinea stoarsă, uleiul şi oţetul şi se amestecă până se obţine un amestec omogen.

Se condimentează cu sare şi piper şi se dă la rece două ore. Roşia şi castravetele păstrate se taie cubuleţe mici, cu care se ornează supa când este servită.

Se poate servi caldă, cu o linguriţă de smântână.