Supă de roşii cu găluşte
Supa de rosii cu găluşte este pe placul tuturor. Incearca aceasta reteta care este pur şi simplu, delicioasă.
Ingrediente:
2 kg roşii sau 1 l suc 2 cepe 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 lingură unt 1 rădăcină albitură 1 linguriţă zahăr 1 legătură de pătrunjel sare
Pentru găluşte:
2 ouă
4-6 linguri cu griş
1 lingură ulei
Mod de preparare:
Speli roşiile, cureţi cepele şi usturoiul şi le tai bucăţi mari. Le pui într-un vas, le acoperi cu apă şi le laşi să fiarbă, la foc mic, o oră. După ce s-au răcit, le treci prin sită ca să obţii o pastă uniformă.
Separat, cureţi morcovii şi albitura, le speli, le toci şi le pui la fiert cu 2 litri de apă încălzită. Laşi să fiarbă acoperit 20 de minute, apoi adaugi în supă pasta de roşii. Sărezi după gust. Baţi ouăle cu furculiţa, adaugi grişul în ploaie până când compoziţia se ţine de furculiţă. Torni o lingură cu ulei şi omogenizezi repede. Iei cu lingura din amestecul de griş şi pui în supă. Acoperi oala şi mai ţii supa de rosii cu galuste să fiarbă la foc mic 20 de minute.
Potriveşti supa de rosii cu galuste de sare, adaugi zahărul, untul şi mai laşi să dea câteva clocote. Opreşti focul şi presari peste supa de rosii pătrunjel tocat fin.
Dificultate mică
Timp de preparare: 1h
6 -8 porţii