Supă de roşii cu orez

supa de rosii cu orez jpeg

Gustoase şi zemoase, delicioase şi aromate - le-am aşteptat toată iarna pentru a le mânca simplu, cu brânză. Mai sunt şi alte reţete gustoase pe care te invităm să le pregăteşti! Una dintre ele este chiar aceasta.

Ingrediente

1 kg de roşii bine coapte 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 bulb de ţelină potrivit 1 ceapă albă 1 ardei gras 1 linguriţă de zahăr 2 linguri de orez 2 linguri ulei 1 legătură de leuştean verde sare

Mod de preparare

Tai roşiile bucăţi şi le pui la fiert cu apă numai cât să le acopere. Le strecori de zeamă şi le treci prin sită sau prin blender astfel încât să elimini seminţele şi pieliţele. Vei obţine un bulion de roşii pe care, dacă vrei, îl poţi subţia cu apă dacă e prea gros. Fierbi în apă cu sare zarzavaturile tăiate. Când sunt bine pătrunse, adaugi bulionul de roşii, uleiul, orezul, sarea, zahărul şi ardeiul tăiat fâşii. După ce a fiert şi orezul, iei vasul de pe foc, adaugi verdeaţa tocată şi laşi supa 5 minute să-şi ia gust de verdeaţă.