Supă de roşii cu tăiţei

supa rosii taitei jpeg

Pentru un plus de energie şi de gust pentru această perioadă de post, prepară o supă de roşii cu tăiţei.

Ingrediente

3 morcovi 1 păstârnac 1-2 felii ţelină 1 ceapă 1 ardei gras roşu 1 dovlecel mic sare piper 2 linguriţe zahăr 1-2 căni tăiţei 1 l suc de roşii 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Pui la fiert 1 litru de apă, în care adaugi o linguriţă de sare. Cureţi, speli şi tai în bucăţi mari legumele, apoi le pui în oală, când apa a început să clocotească. Laşi până este morcovul fiert. Scoţi legumele într-un vas, păstrezi şi o cană sau două din apa în care au fiert, şi le pasezi. Le răstorni înapoi în oală, torni sucul de roşii şi presari zahărul.

Fierbi separat tăiţeii, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, îi treci printr-un jet de apă rece şi apoi îi adaugi în supă. Potriveşti de sare şi piper şi mai laşi să fiarbă 15 minute. Serveşti cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt.