Supă de sfeclă roşie servită cu smântână

1 supa de sfecla cu smantana jpg jpeg

Un deliciu culinar extrem de sănătos, această reţetă de supă din sfeclă roşie se prepară uşor şi are un aport sporit de vitamine pentru dieta ta echilibrată de zi cu zi. Se serveşte cu smântână, în varianta caldă sau rece, după preferinţe.

Ingrediente pentru supă de sfeclă roşie servită cu smântână

  • 1 sfeclă roşie
  • varză albă
  • morcovi
  • ardei gras
  • smântână
  • ulei de măsline
  • sare şi piper

Mod de preparare supă de sfeclă roşie servită cu smântână

Sfecla şi morcovii se curătă de coajă şi se dă pe răzătoare, iar ardeiul se toacă mărunt. Totul se pune la fiert în apă cu sare. După aproximativ 10 minute după ce apa dă în clocot, se adaugă un sfert de varză tăiată fâşii subţiri. Adaugă 1-2 linguri de ulei de măsline, asezonează cu sare şi piper şi mai lasă la fiert încă jumătate de oră. 

Când este gata, dupa se poate servi imediat, caldă, cu smântână sau se lasă la răcit şi se consumă în varianta rece.

Poftă bună!