Supă de urzici

Supa de urzici jpeg

Ştiaţi că urzicile detoxifică organismul şi curăţă sângele? Nu ezitati si preparati aceasta reteta cu supa de urzici care pe cat este de gustoasa, pe atat este si de sanatoasa.

Ingrediente:

250 g urzici 3 linguri de ulei o lingură de făină smântână câţiva căţei de usturoi sare piper

Mod de preparare:

Se spală urzicile şi se pun într-o oală cu apă fierbinte şi sărată. Se lasă la fiert cam 10 - 15 minute până se înmoaie bine. Între timp se prăjeşte usturoiul şi făina în ulei puţin incins. Se scot urzicile din apă şi se taie mărunt. Se adaugă în compoziţia deja pregătită. Toate se mai lasă la fiert, iar la început se adaugă apă călduţă. Dacă este necesar se toarnă şi apă rece.

Le lăsăm să fiarbă câteva minute. După ce au fiert, se ia supa de urzici de pe foc şi se adaugă o lingură de smântână. Opţional, se poate pune in supa de urzici şi un ou!

Tarta cu urzici

Tarta cu urzici

Chiftele din legume

Chiftele din legume

Supa crema de urzici

Supa crema de urzici

FOTO www.nordmat.no