Supă de usturoi cu carne de vită

E foarte posibil să vă gândiţi la mirosul puternic pe care îl va avea această supă atucni când o să o mâncaţi. Unora s-ar putea să le placă, altora cu siguranţă nu. Pentru cei care nu concep nici o reţetă fără usturoi, ba mai mult, vor să facă vedetă din această delicioasă legumă avem o reţetă de supă de usturoi cu carne de vită.
Supă de usturoi cu carne de vită - Ingrediente
400 g carne de vită 1 căpăţână de usturoi 2 morcovi 1 ceapă 2 cartofi 4 felii de pâine 50 g unt 300 ml lapte 2 linguri smântână sare piper
Supă de usturoi cu carne de vită - Mod de preparare
Se porţionează carnea, se rumeneşte uşor pe toate părţile, se adaugă apă caldă cât să o acopere şi se lasă să fiarbă înăbuşit până este bine pătrunsă. Separat, se călesc în unt
căţeii de usturoi întregi, dar curăţaţi de coajă, se adaugă legumele curăţate şi tăiate mărunt şi se călesc împreună până se înmoaie şi încep să se rumenească uşor. Se adaugă 2 l apă
caldă şi se mai fierb încă 10 minute. Se adaugă miezul de pâine, laptele şi după câteva clocote se ia de pe foc. După ce se răcoreşte puţin, se mixează cu ajutorul unui blender, se pune din nou la foc, se adaugă carnea fiartă, se drege cu smântână şi se condimentează supa de usturoi cu carne de vită cu sare şi piper, după gust.