Supă de varză cu ciuperci
Varza conţine de trei ori mai mult calciu metabolizabil decât laptele de vacă. 80g de varză acoperă necesarul zilnic mediu al unui adult. Consumul regulat de varză (de două ori de trei ori pe săptămână) reduce riscul de apariţie a cancerului. Aşadar, vă poftim la un bol de supă de varză cu ciuperci!
Supă de varză cu ciuperci - Ingrediente
2 linguri ulei 2 cepe 250 g carne porc cu os 250 g varză murată 2 linguri ciuperci uscate 4 cartofi 1 morcov mic 2 linguri pastă tomate 1 lingură chimen 2 căţei usturoi boia iute sare pătrunjel
Supă de varză cu ciuperci - Mod de preparare
Pui carnea tăiată cubuleţe la fiert cu chimen, usturoiul zdrobit şi cu boia. Laşi să fiarbă până ce se se înmoaie carnea, adaugi varza tocată, ciupercile, morcovul curăţat şi tocat cubuleţe şi ceapa tocată mărunt şi călită. Acoperi cu un capac şi laşi la fiert la foc potrivit până când sunt fierte toate ingredientele. Spre final adaugi şi pasta de tomate.
2Separat, fierbi în apă cu sare cartofii tăiaţi, îi scurgi şi îi adaugi în supă când este aproape gata. Condimentezi cu sare şi presari pătrunjel tocat.