Supă de varză cu fasole

O reţetă ideală pentru o cină delicioasă. Cu toate că pare ciudată combinaţia de varză cu fasole, această supă te va convinge din prima.
Ingrediente:
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă
3 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi felii
4 căţei de usturoi, mărunţiţi
1 linguriţă coriandru
½ linguriţă paprika dulce
1 linguriţă oregano
piper
sare
1 varză mică
2 roşii coapte pe grătar
250 g suc de roşii
5 căni supă de legume
1 cană boabe de fasole fiartă
pătrunjel, pentru decor
Preparare:
Cureţi şi tai ceapa fideluţă. La fel procedezi şi cu varza. Într-o tigaie încăpătoare, încălzeşti uleiul de măsline, apoi pui ceapa şi o căleşti 5 minute. Pui sare după gust, adaugi morcovii, usturoiul şi condimentele. Laşi pe foc 5 minute, apoi încorporezi varza şi amesteci până se omogenizează.
Torni în aceeaşi tigaie sucul de roşii, supa de legume şi bucăţile de roşii mărunţite. Când amestecul a dat în coloct, reduci flacăra şi mai laşi pe foc 15-20 de minute, până când varza s-a frăgezit. Încorporezi fasolea scursă de apă şi mai laşi 5 minute. Ornezi cu pătrunjel şi serveşti mâncarea caldă.
Sursa:
Foto: http://makingthymeforhealth.com/wp-content/uploads/2015/03/Cabbage-Soup-6-700x1050.jpg
http://makingthymeforhealth.com/wp-content/uploads/2015/03/Cabbage-Soup-6-700x1050.jpg