Supă de varză cu fasole

download jpeg

O reţetă ideală pentru o cină delicioasă. Cu toate că pare ciudată combinaţia de varză cu fasole, această supă te va convinge din prima.

Ingrediente:

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă

3 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi felii

4 căţei de usturoi, mărunţiţi

1 linguriţă coriandru

½ linguriţă paprika dulce

1 linguriţă oregano

piper

sare

1 varză mică

2 roşii coapte pe grătar

250 g suc de roşii

5 căni supă de legume

1 cană boabe de fasole fiartă

pătrunjel, pentru decor

Preparare:

Cureţi şi tai ceapa fideluţă. La fel procedezi şi cu varza. Într-o tigaie încăpătoare, încălzeşti uleiul de măsline, apoi pui ceapa şi o căleşti 5 minute. Pui sare după gust, adaugi morcovii, usturoiul şi condimentele. Laşi pe foc 5 minute, apoi încorporezi varza şi amesteci până se omogenizează.

Torni în aceeaşi tigaie sucul de roşii, supa de legume şi bucăţile de roşii mărunţite. Când amestecul a dat în coloct, reduci flacăra şi mai laşi pe foc 15-20 de minute, până când varza s-a frăgezit. Încorporezi fasolea scursă de apă şi mai laşi 5 minute. Ornezi cu pătrunjel şi serveşti mâncarea caldă.

Sursa:

Foto: http://makingthymeforhealth.com/wp-content/uploads/2015/03/Cabbage-Soup-6-700x1050.jpg

http://makingthymeforhealth.com/wp-content/uploads/2015/03/Cabbage-Soup-6-700x1050.jpg