Supă deasă de legume

supa de legume jpeg

Indiferent de anotimp, cartoful nu lipseşte de pe mesele românilor. Sunt ieftini şi îi poţi prepara în diverse combinaţii, mai simple sau mai sofisticate.

Dificultate mică Preparare 75' Pentru 6 porţii

Ingrediente

1 ceapă potrivită

2-3 morcovi

4 cartofi

1 mână fasole verde (congelată)

¼ cană mazăre (congelată)

½ ţelină mică

1 rădăcină pătrunjel

2 bucheţele conopidă

3 roşii

sare

4 linguri ulei

1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Cureţi, speli zarzavatul, îl tai cubuleţe mici şi-l căleşti în uleiul încins (mai puţin cartofii). Acoperi cu capacul şi laşi 10 minute, la foc mic. Stingi cu 3 l de apă fierbinte, laşi să fiarbă 15 minute, apoi adaugi cartofii şi laşi să fiarbă 10 minute.

Pui mazărea, conopida, fasolea verde şi mai laşi alte 10 minute. Când legumele sunt fierte, adaugi roşiile descojite şi tăiate foarte mărunt.

Potriveşti gustul de sare, mai laşi să fiarbă 10-15 minute, iei vasul de pe foc şi-l acoperi cu un capac. Când serveşti, presari pătrunjel tocat fin. O poţi servi şi cu puţin caşcaval

ras deasupra.

sursa foto: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg