Supă-gulaş cu cârnaţi

Ingrediente: 800 g carne de vită, 1 ceapă mare, 3 cartofi, 2 morcovi, 1 ardei gras, 1 conservă roşii, 1 linguriţă zahăr, ½ linguriţă boia iute, 2 linguri bulion, 2 frunze dafin, 2 linguri ulei, sare, piper, 2 cârnaţi picanţi, 1 linguriţă seminţe de chimion
Mod de preparare:Timp de preparare: 1h 45 min Dificultate: mică
Speli carnea, o cureţi de pieliţe, o tai cubuleţe şi o rumeneşti în ulei. Adaugi ceapa şi ardeiul tocate mărunt, morcovii daţi pe răzătoare, puţină apă şi căleşti până când legumele s-au înmuiat. Pui şi restul ingredientelor, mai puţin roşiile, pasta de tomate şi chimionul. Adaugi 3 litri de apă şi laşi să fiarbă, la foc mic, până se înmoaie cartofii.
Adaugi roşiile tocate şi bulionul desfăcut în apă, chimionul, mai pui apă dacă este nevoie şi laşi să fiarbă, la foc mic, până se înmoaie carnea. Condimentezi cu sare şi piper.
Prăjeşti cârnaţii tăiaţi rondele şi-i scoţi pe o farfurie. Când supa-gulaş e gata, scoţi foile de dafin şi o serveşti în pâinici scobite, cu bucăţele de cârnaţi deasupra.