Supă-gulaş de miel

ciorba gulas miel jpeg

Nu e neapărat o ciorbă pentru Sărbătoarea Paştilor! O poţi prepara la fel de bine cu orice ocazie.

Ingrediente

1 kg carne de miel 3 cartofi 2 morcovi mari 1 păstârnac 800 g roşii la conservă 2 ardei roşii 2 cepe mari 4 căţei de usturoi 2 linguri boia dulce 1 linguriţă boia iute 2 foi de dafin 1 lingură rasă chimen măcinat 4 linguri ulei 2 linguri făină câteva frunze de salată sare piper

Mod de preparare

Tai carnea cubuleţe potrivite şi o opăreşti cu apă fiartă. O clăteşti şi o pui la fiert în 3-4 litri de apă. Cureţi spuma care se formează. Cureţi zarzavaturile, le tai mărunt (ardeii graşi îi tai bucăţi mai mari), iar cartofii îi cureţi, îi tai cuburi şi îi păstrezi în apă pentru a nu se înnegri.

Încingi uleiul într-o oală, adaugi ceapa, usturoiul, morcovii şi albitura tocate şi le căleşti câteva minute până se înmoaie. Adaugi cartofii, ardeiul gras, chimenul şi boiaua şi mai laşi câteva minute.

Pui carnea şi supa în care a fiert, adaugi foile de dafin şi fierbi 20 de minute. Pui roşiile tocate mărunt şi făina dizolvată cu puţină apă. Fierbi până totul este pătruns. Cu 10 minute înainte de final, adaugi frunzele de salată rupte. O serveşti caldă, cu sau fără smântână.