Supă gulaş nemţească

Amatorii de mâncăruri nemţeşti, şi nu numai, se pot bucura de o reţetă foarte bună de supă gulaş nemţească, care te face să te lingi pe degete. Delicioasă şi foarte săţioasă, această supă este o alegere perfectă pentru week-end-urile petrecute la curte, la ţară sau la munte, unde poţi face un foc în natură, pe care să pui la gătit în ceaun acest gulaş minunat.
Ingrediente Supă gulaş nemţească:
- 1 kg de carne de vită
- 3 linguri de ulei vegetal sau unt
- 4 cepe medii
- 1 lingură seminţe de chimen
- 2 linguri boia
- 1 frunză de dafin
- 3 linguri pastă de tomate
- 2 căni supă de vită
- 3 căni de apă
- 4 cartofi potriviţi
- ½ cană de vin roşu
- 1-2 căţei de usturoi
- Sare
- Piper
Mod de preparare Supă gulaş nemţească:
Carnea de vită se spală şi se taie cubuleţe mici. Apoi, se pune la călit în ulei sau unt timp de 15 minute, amestecându-se mereu. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt, apoi se pun peste carne la călit, timp de 10 minute.
După aceea se lasă să fiarbă, se adaugă boia, chimenul, apa, supa de vită şi frunza de dafin şi apoi se acoperă cu un capac, se lasă focul mic şi se fierbe timp de 45 de minute. Apoi, se adaugă şi cartofii tăiaţi cuburi şi se mai lasă la fiert încă 45 de minute.
După cele 45 de minute se toarnă pasta de tomate, vinul roşu şi se potriveşte de sare şi piper. Se mai lasă să dea câteva clocote şi se stinge focul. La final, frunza de dafin se scoate şi se serveşte caldă cu pâine proaspătă de casă.
Pentru cei care adoră mâncărurile picante, pot adăuga în această supă minunată ardei iute sau sos de ardei chilli. Acesta se pune la final, împreună cu pasta de tomate şi celelalte condimente. De asemenea, dacă îţi place, poţi presăra puţin pătrunjel proaspăt şi mai poţi adăuga şi smântână la servire. Poftă bună!