Supă mexicană cu carne de vită

Pentru această supă mexicană cu carne de vită ai nevoie şi de o linguriţă de chimen. Cunoscut încă din Antichitate ca un reputat leac şi condiment, chimenul a avut mereu un loc aparte în bucătăriile lumii, datorită aromei lui puternice şi uşor picante. Este rareori combinat cu alte condimente şi aproape niciodată cu unele mai puternice decât el.
Supă mexicană cu carne de vită - Ingrediente (4 porţii)
500 g carne de vită 2 linguri ulei 1 ceapă mare 2 morcovi mari 2 cartofi 1 dovlecel 1 ardei gras 1 tulpină de ţelină 2 căţei de usturoi 250 g pulpă de roşii (conservă) 3 linguri sos de roşii 1 ardei iute 1 linguriţă seminţe de chimen 1 linguriţă oregano sare piper
Supă mexicană cu carne de vită - Cum se prepară
Se porţionează carnea, se toarnă peste ea apă doar cât să o acopere şi se lasă la fiert, acoperită cu capac, la foc mic, aproximativ 45 de minute. Se mai adaugă din când în când apă caldă.
Separat, se taie ceapa mărunt şi se căleşte uşor în ulei. Se adaugă morcovii, cartofii, dovlecelul, ardeiul gras, toate tăiate bucăţi, după plac, şi se călesc în continuare până se înmoaie.
Se pun legumele călite peste carnea fiartă, se acoperă cu 4 pahare de apă caldă, se adaugă tulpina de ţelină tăiată rondele şi se lasă să fiarbă împreună 15 minute. Se adaugă pulpa de roşii, sosul de roşii, căţeii de usturoi tăiaţi în jumătate, seminţele de chimen, oregano, sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă încă 5-6 minute. Supa mexicană cu carne de vită se serveşte fierbinte, garnisită cu rondele de ardei iute.