Supă Minestrone
O supă perfectă pentru un prânz rapid.
Ingrediente:
3 cepe medii 3 căţei de usturoi 2 morcovi 2 cartofi 2 tulpini de ţelină 2 dovlecei 2 linguri de unt 2 linguri de ulei de măsline 300 de grame de fasole verde 1.5 l de supă de pui sau de legume 5-6 felii de bacon O legătură de busuioc 3 roşii Parmezan 100 de grame de paste făinoase 2 linguri de bulion Sare Piper
Mod de preparare:
Se taie cubuleţe ţelina, morcovii, cartofii, dovleceii şi fasolea verde. Se toacă usturoiul şi ceapa. Se încinge uleiul cu untul şi se prăjesc feliile de bacon, tăiate fâşii. După ce încep să se rumenească, se adaugă usturoiul şi ceapa, se lasă la prăjit încă 2 minute, amestecându-se în acest timp, apoi se pun ţelina, morcovii şi cartofii. Se ţine vasul în continuare pe foc, timp de 2 minute şi se amestecă. Se adaugă supa fierbinte şi roşiile tăiate mărunt. Se reduce focul şi se lasă la fiert 10 minute. Se pun apoi fasolea, dovleceii şi pastele. Se lasă la fiert până pastele sunt gata. Se serveşte cu parmezan ras şi busuioc tocat.
Foto: simplebites.net