Supă răcoritoare cu ridichi

Ingrediente: 2 legături ridichi, 1 ceapă uscată, 1 legătură ceapă verde, 1 lingură unt, 1 lingură făină, 2l supă de zarzavat, 250g iaurt, 1 linguriţă muştar, 1 linguriţă maioneză, 1 legătură pătrunjel Pentru găluşte: 1 ou, griş o dată şi jumătate greutatea oului, 1 lingură de ulei, 2l supă de legume, 3 fire pătrunjel, 1 praf de sare
Mod de preparare:
Număr porţii: 4
Timp de preparare: 50min
Dificultate: medie
Pentru găluşte, baţi albuşul spumă, adaugi gălbenuşul, uleiul, un praf de sare şi pătrunjelul tocat. Pui grişul şi amesteci compoziţia uşor, de jos în sus, ca să nu se lase albuşul. Iei găluştele din marginea compoziţiei cu o linguriţă şi le pui în supa de legume care fierbe deja. Le laşi să fiarbă, la foc mic, circa 15 minute, acoperite cu un capac tras într-o parte. Le scoţi şi le ţii la cald. Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în untul încins până devine sticloasă. Adaugi ridichile curăţate şi tăiate felii, presari făina, căleşti puţin şi stingi cu supa de zarzavat. Fierbi circa 15 minute, după care laşi să se răcească puţin. Încorporezi iaurtul şi amesteci bine. Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi muştarul, pătrunjelul tocat, maioneza şi laşi supa să se răcească bine (cel puţin o oră). O serveşti cu găluşte.