Supă rece de roşii. Reţetă de vară

Această reţetă de vară de supă rece de roşii este exact ce ai nevoie pentru zilele toride ale verii. Răcoreşte-te şi bucură-te de un gust şi o aromă desăvârşite.
Supă rece de roşii. Reţetă de vară - Ingrediente (4 porţii)
1 kg roşii descojite 3 căţei usturoi 1 ardei gras mare 1 castravete 100 g pâine uscată 150 ml ulei de măsline 2 linguri oţet 2 linguriţe sare
Pentru ornat
50 g castravete
50 g ardei gras
câteva frunze de busuioc
Supă rece de roşii. Reţetă de vară - Mod de preparare
Speli ardeiul şi castravetele, îi cureţi de codiţe şi seminţe şi îi tai cubuleţe. Înmoi pâinea şi o storci bine. Pui într-un blender toatele ingredientele, le zdrobeşti, adaugi uleiul, în fir subţire, şi potriveşti de sare. Mixezi până când obţii o cremă de consistenţa dorită de tine, torni oţetul şi continui să amesteci. Dai la frigider. Serveşti supa rece ornată cu castraveţi şi ardei tăiaţi cubuleţe şi fără seminţe. Poţi adăuga, după gust, şi frunze de busuioc.