Supă ungurească cu fâşii de aluat

supa ungureasca cu fasii de aluat jpeg

Pentru această reţetă de supă ungurească cu fâşii de aluat ai nevoie şi de puţină scorţişoară. Aroma ei fină, dulce şi iute totodată, e potrivită şi la deserturi, dar şi la mâncăruri cu sosuri. În Orientul Mijlociu există tipuri de cafea şi de ceai aromatizate cu nucşoară, iar în proximitatea noastrăgrecii folosesc nucşoara în amestec cu scorţişoara în musacale sau sosuri pentru chiftele.

Supă ungurească cu fâşii de aluat - Ingrediente

200 g făină 40 g unt moale 60 g griş 1 ou 1 vârf de cuţit cu nucşoară rasă 1 praf de sare

2 cepe

3 linguri unt

3 linguri făină

2 l supă de carne sau de legume

sare

piper

1 praf de şofran

pătrunjel verde

Supă ungurească cu fâşii de aluat - Preparare

Amesteci făina cu un praf de sare, adaugi apă cât să frămânţi un aluat potrivit de tare, care se desprinde de pe pereţii vasului. Laşi aluatul 20 de minute să se odihnească, apoi încorporezi untul frământând bine, oul şi nucşoara. Laşi din nou să se odihnească 10 minute, întinzi o foaie, presari grişul şi presezi puţin. Tai pătrate de 5-6 cm şi le îndoi, lipind marginea cu mâna udă, să nu se desprindă.Căleşti în unt ceapa tocată mărunt, adaugi făina, amestecând continuu. Torni în supa fierbinte amestecul de ceapă, adaugi un praf de şofran şi laşi să fiarbă 20 de minute, amestecând din când în când. Adaugi rulourile şi mai laşi să fiarbă 15-20 de minute, la foc mic, amestecând cu grijă. Când este gata supa ungurească cu fâşii de aluat, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi presari pătrunjelul tocat fin.