Taci şi înghite

Această reţetă vine de la Diana Bălan, din Copăceni, judeţul Ilfov. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.
Ingrediente:
Pentru mămăligă
700 g mălai
100 g tărâţe
1 l lapte
1,5 l apă
2 linguri sare
3 linguri ulei
Pentru umplutură
300 g ciuperci
2 fire praz
100 g kaizer afumat
150 g piept de porc afumat
1 cârnat ţărănesc semiafumat
150 g telemea veche de oaie
150 g telemea vacă
150 g caşcaval
200 g iaurt grecesc
4 ouă
70 g unt
20 ml ulei
sare, după gust
piper, după gust
20 ml ulei
Mod de preparare:
Toci prazul, kaizerul şi ciupercile cubuleţe, feliezi cârnatul şi dai brânzeturile pe răzătoare.
Încingi uleiul într-o tigaie şi căleşti prazul 2-3 minute, apoi adaugi ciupercile. Condimentezi cu sare şi piper şi laşi pe foc până se evaporă tot lichidul lăsat de ciuperci.
Între timp, pui la fiert apa amestecată cu laptele, 2 linguri de sare şi 3 linguri de ulei. Când clocoteşte, adaugi mălaiul în „ploaie“, amestcând încontinuu cu telul. Laşi să fiarbă 10 minute, apoi încorporezi şi tărâţele în mămăligă. După încă 5 minute opreşti focul.
Combini telemeaua de oaie cu cea de vacă şi cu iaurtul. Amesteci prazul şi ciupercile călite cu pieptul de porc şi kaizerul.
Într-o tavă de tort cu pereţi detaşabili, unsă cu unt, alternezi straturi de mămăligă cu straturi din amestecul de brânzeturi cu iaurt şi din amestecul de ciuperci şi mezeluri. Ungi ultimul strat de mămăligă cu unt, ornezi cu felii de cârnat, iar în centru faci un căuş în care pui un ou. Presari caşcaval ras şi dai la cuptor până se face oul.
Serveşti cu un pahar de vin roşu.