Tagliatelle
Pentru gurmanzi, ea nu mai are nevoie de nici o prezentare! Bucătăria italiană reprezintă o provocare, un concert de culori, de arome şi de savori care-i seduc şi pe cei mai pretenţioşi gurmanzi. Iată una din reţetele lui chef Andrei Ţandără, bucătarul emisiunii „Click!Poftă bună!“:
Ingrediente
100 g creveţi 5 g parmezan 100 g paste tagliatele 1 g piper negru măcinat 1 g sare de mare 150 g smântână de gătit 60 g somon afumat 30 g spanac proaspăt 10 ml ulei
Mod de preparare
Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Căleşti, în puţin ulei, creveţii şi somonul, apoi torni smântâna şi laşi să dea câteva clocote. Adaugi spanacul, potriveşti de sare şi piper, pui pastele şi laşi puţin să se combine aromele.
Serveşti pastele presărate cu parmezan.
foto: Dorin Constanda