Tagliatelle cu ciuperci şi usturoi

Ah, pastele! Cu roşii, cu usturoi, cu legume ori cu carne! Câte şi mai câte feluri! Ce aţi zice de o porţie zdravănă de tagliatelle cu ciuperci şi usturoi? Eh, este că vă face cu ochiul?
Tagliatelle cu ciuperci şi usturoi - Ingrediente
200 g tagliatelle 200 g ciuperci 8-10 bucheţele mici de broccoli 2 căţei usturoi 2 linguri făină ½ linguriţă oregano uscat ½ cană vin alb sec ½ cană supă pui câteva fire pătrunjel 1 lingură unt sare piper
Tagliatelle cu ciuperci şi usturoi - Mod de preparare
Se fierb pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se lasă în apă fierbinte. Se curăţă ciupercile şi se taie felii. Se desfac bucheţelele de broccoli în bucăţi mici. Se topeşte untul, se adaugă usturoiul zdrobit, oregano şi se călesc puţin. Se adaugă ciupercile şi broccoli şi, după două minute, se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă până scade, se presară făina, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe. Se condimentează, după gust, cu sare şi piper. Când s-a omogenizat sosul, se adaugă supa şi se fierbe, la foc mic, până se îngroaşă. Se scurg pastele bine, se amestecă cu sosul de ciuperci şi broccoli şi se presară pătrunjelul tocat. Se servesc fierbinţi, garnisite cu smântână.