Tagliatelle cu peşte

tagliatele cu peste jpeg

Încearcă o reţetă de tagliatele cu peşte, ideală pentru momentele în care nu ai foarte mult timp la dispoziţie, dar îţi doreşti o masă uşoară.

Ingrediente

½ pachet tagliatelle 1-2 linguri ulei 3 căţei usturoi 1 conservă ton bucăţi în suc propriu, scurs 1 lămâie 4-5 roşii sare 50 g măsline feliate piper 1 ceapă 1 ardei gras caşcaval ras, opţional pătrunjel busuioc

Mod de preparare

Prepari pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le ţii la scurs. Păstrezi o cană din apa în care au fiert.

Încingi uleiul, prăjeşti uşor tonul pe ambele părţi şi îl scoţi. Căleşti ceapa tăiată julien, adaugi usturoiul feliat, sare, piper, după gust şi ardeiul gras făcut fâşii. Ţii 2 minute, adaugi roşiile tăiate jumătăţi şi torni din apa în care au fiert pastele.

După 10 minute, aşezi peştele, amesteci uşor, torni zeama de lămâie, presari măslinele şi dai deoparte. Dacă vrei, poţi presăra şi caşcaval ras. Serveşti cu pătrunjel tăiat fin şi cu frunze de busuioc.

Foto: Profimedia