Tartă aromată cu pere

Pear pie jpeg

Tartele pot fi preparate aproape de oricine. Nu-ţi trebuie cine ştie ce abilităţi pentru a le prepara. Ca să te convingi, încearcă această reţetă.

Ingrediente

Pentru aluat

100 g unt 1 praf de sare 1 lingură zahăr pudră 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 50 ml apă rece făină cât cuprinde

Pentru umplutură

4-5 pere

80 g migdale feliate

2 linguri zahăr

Mod de preparare

Se amestecă ingredientele şi se frământă un aluat uniform, elastic, potrivit de tare. Se acoperă cu o folie de plastic şi se pune la frigider pentru 20 de minute.

Între timp, se curăţă perele de coajă şi de seminţe şi se taie, pe lungime, felii subţiri. Se pudrează cu zahăr şi se lasă să stea 10 minute la macerat.

Se întinde aluatul într-o foaie rotundă. Se aşază într-o formă de tartă îmbrăcând şi pereţii vasului. Se pun feliile de pere, una lângă alta, suprapuse puţin, se presară deasupra migdalele mărunţite şi se pune la copt, la foc potrivit. Se taie direct în formă, după ce se răceşte.

sursa foto: Fotolia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg