Tartă cu banane

Banana and honey tart with a spoonful of cream jpeg

Ca şi citricele, bananele sunt fructele potrivite pentru sezonul rece. Dacă nu ştii ce desert ai putea să prepari acest fruct delicios, te invită la o tartă cu banane! Nu-ţi va părea rău!

Ingrediente pentru tartă cu banane

Pentru aluat 200 g făină 100 g unt 80 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri

4 banane

3 ouă

4 linguri amidon alimentar

4 linguri zahăr pudră

1 lingură rom

3 linguri smântână groasă

esenţă de vanilie

1 lingură zahăr

Modul de preparare al reţetei de tartă cu banane

Freci gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, adaugi untul treptat, apoi făina „în ploaie” şi frămânţi un aluat potrivit cu care îmbraci fundul şi pereţii unei forme de tartă, tapetată cu folie specială pentru copt. Înţepi aluatul cu furculiţa şi introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10-15 minute.

Între timp, baţi ouăle cu zahărul, adaugi amidonul alimentar, esenţă de vanilie, romul, smântâna şi amesteci bine. Cureţi bananele de coajă şi le tai rondele. Scoţi tarta din cuptor, torni crema deasupra, aranjezi feliile de banane peste cremă, presari zahărul cristalizat şi pui din nou forma la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute. O poţi servi cu

frişcă şi ciocolată rasă.

sursa foto: StockFood