Tartă cu bezea şi struguri

Un deliciu cu care merită să te răsfeţi la sfârşit de săptămână.
Ingrediente
Pentru aluat 400 g făină 2 ouă 150 g zahăr 5 linguri unt 1 praf de sare 100 ml apă călduţă 1 plic praf de copt
Pentru bezea
5 albuşuri
200 g zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
50 g struguri
1 mână de miez de nucă
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Cerni făină, adaugi sarea şi praful de copt. Într-un alt bol pui untul la temperatura camerei, zahărul şi omogenizezi. Adaugi amestecul cu unt peste făină, ouăle şi torni apă treptat, până obţii un aluat elastic. Înveleşti aluatul într-o folie alimentară şi-l dai la frigider 1-2 ore.
Încingi cuptorul. Scoţi aluatul, îl întinzi şi-l pui într-o tavă rotundă tapetată. Îl înţepi din loc în loc cu furculiţa. Mixezi albu-şurile spumă tare, adaugi treptat zahărul şi zeama de lămâie.
Pui bezeaua peste aluat, apoi aşezi boabele de struguri şi miezul de nucă. Dai tava la cuptor 20-25 de minute până ce se rumeneşte bezeaua. Decorezi prăjitura cu zahăr pudră după ce s-a răcit.