Tartă cu brânză

tarta cu branza jpeg

Deserturile ce au la bază aluatul clasic franţuzesc de tartă sunt aromate şi crocante. Reţeta cu brânză şi glazură de coacăze roşii nu necesită multe ingrediente şi se prepară uşor!

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină 75 g zahăr 125 g unt 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf sare 1 ou

Pentru umplutură

500 g mascarpone

500 g brânză

de vaci cremoasă

4 ouă

125 g zahăr

coaja de la 1 lămâie

2 linguri zeamă de lămâie

35 g amidon din porumb

100 g fulgi de cocos

Pentru decor

500 g coacăze roşii

150 g zahăr

10 g gelatină

50 ml apă

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu cele 2 tipuri de zahăr şi sarea şi, în mijlocul lui, pui untul rece, tăiat cubuleţe şi oul. Amesteci ingredientele cu mâna până obţii un aluat pe care-l dai la frigider 30 de minute. Pentru umplutură, amesteci brânza mascarpone cu brânza de vaci, zahărul, ouăle, coaja şi zeama de lămâie.

La final, adaugi amidonul şi 85 g de fulgi de cocos. Întinzi aluatul obţinut într- o formă tapetată, îl înţepi din loc în loc şi-l presari cu restul din cantitatea de fulgi de cocos. Peste blat pui umplutura de brânză şi coci tarta o oră, la 175 °C. Când este gata, o laşi să se răcească 15 minute în cuptor, cu uşa întredeschisă.

Pentru decor, speli coacăzele, le cureţi de codiţe şi sâmburi, le amesteci cu zahărul şi le pui pe foc până se topeşte tot zahărul şi încep să lase zeamă. Gelatina o amesteci cu apa şi o laşi să se dizolve 15 minute, apoi o torni peste fructe. Peste tarta răcită pui coacăzele împreună cu siropul. Dai prăjitura la frigider 5 ore.