Tartă cu brânză

Deserturile ce au la bază aluatul clasic franţuzesc de tartă sunt aromate şi crocante. Reţeta cu brânză şi glazură de coacăze roşii nu necesită multe ingrediente şi se prepară uşor!
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină 75 g zahăr 125 g unt 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf sare 1 ou
Pentru umplutură
500 g mascarpone
500 g brânză
de vaci cremoasă
4 ouă
125 g zahăr
coaja de la 1 lămâie
2 linguri zeamă de lămâie
35 g amidon din porumb
100 g fulgi de cocos
Pentru decor
500 g coacăze roşii
150 g zahăr
10 g gelatină
50 ml apă
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu cele 2 tipuri de zahăr şi sarea şi, în mijlocul lui, pui untul rece, tăiat cubuleţe şi oul. Amesteci ingredientele cu mâna până obţii un aluat pe care-l dai la frigider 30 de minute. Pentru umplutură, amesteci brânza mascarpone cu brânza de vaci, zahărul, ouăle, coaja şi zeama de lămâie.
La final, adaugi amidonul şi 85 g de fulgi de cocos. Întinzi aluatul obţinut într- o formă tapetată, îl înţepi din loc în loc şi-l presari cu restul din cantitatea de fulgi de cocos. Peste blat pui umplutura de brânză şi coci tarta o oră, la 175 °C. Când este gata, o laşi să se răcească 15 minute în cuptor, cu uşa întredeschisă.
Pentru decor, speli coacăzele, le cureţi de codiţe şi sâmburi, le amesteci cu zahărul şi le pui pe foc până se topeşte tot zahărul şi încep să lase zeamă. Gelatina o amesteci cu apa şi o laşi să se dizolve 15 minute, apoi o torni peste fructe. Peste tarta răcită pui coacăzele împreună cu siropul. Dai prăjitura la frigider 5 ore.