Tartă cu brânză şi caise

tarta cu branza jpeg

Dacă vrei să prepari un dulce savuros şi hrănitor, atunci încearcă tarta cu brânză şi caise. Umplutura iese mai bună dacă foloseşti smântănă grasă şi brânză de vaci foarte proaspătă. Şi încă ceva! Caisele nu vor mai oxida dacă imediat după ce le tai, le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie.

Pentru blat

250 g făină 100 g zahăr pudră 150 g unt 1 gălbenuş

Pentru umplutură

6 caise

4 gălbenuşuri

4 albuşuri

300 g brânză de vaci

450 g smântână grasă

100 g unt moale

200 g zahăr pudră

1 plic praf de budincă de vanilie

Preparare

Pentru blat, amesteci untul cu zahărul. Încorporezi gălbenuşul, două linguri de apă călduţă şi făina. Pui aluatul într-o folie şi dai la frigider 30 de minute.

Pentru umplutură, baţi albuşurile spumă. Separat, amesteci brânza cu gălbenuşurile, untul moale, smântâna grasă şi zahărul. Adaugi praful de budincă şi apoi încorporezi albuşurile bătute spumă, amestecând cu o lingură de sus în jos.

Tai caisele jumătăţi. Scoţi aluatul de la frigider şi-l întinzi cu sucitorul. Îmbraci o formă rotundă de tartă sau dreptunghiulară (unsă şi tapetată) în aluatul rezultat. Introduci în cuptorul preîncălzit 10 minute. Scoţi şi, după ce s-a răcit, torni crema de brânză.

Uniformizezi umplutura cu o spatulă de silicon, aşezi jumătăţile de caise şi introduci forma în cuptor în jur de 45 de minute. Laşi tarta să se răcească în formă şi apoi o scoţi pe un platou.