Tartă cu brânză şi cireşe

tarta cu branza si cirese jpeg

Savurează în tihnă o felie din această tartă cu brânză şi cireşe.

Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 250 g făină 125 g zahăr 160 g unt 1 ou 1 praf sare

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci

250 g iaurt

150 g zahăr

75 g făină

2 ouă

1 plic zahăr vanilat

200 g cireşe fără sâmburi

Mod de preparare

Într-un vas, pui făina cu zahărul şi sarea, apoi adaugi untul tăiat cubuleţe şi amesteci până se omogenizează. La final, pui oul şi frămânţi până când obţii un aluat cu textură fină. Îl dai la frigider o oră.

Amesteci brânza de vaci cu iaurtul, zahărul, făina, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Separat, baţi spumă albuşurile şi le adaugi în compoziţie. Într-o formă rotundă, tapetată, întinzi coca într-un strat subţire, inclusiv pe marginile tăvii, şi o înţepi din loc în loc. Dai aluatul la cuptorul încins, 10 minute. Scoţi tava, laşi puţin să se răcorească şi adaugi umplutura peste care presari cireşele. Bagi din nou prăjitura la cuptor încă 35 de minute.