Tartă cu brânză şi mac

tarta cu branza si mac jpeg

A venit momentul pentru răsfăţ! O tartă cu brânză şi mac se cheamă răsfăţul de sâmbătă care va aduna toată familia la masă!

Ingrediente pentru tartă cu brânză şi mac

Pentru aluat 250 g făină 75 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 ou 125 g unt 1 praf de sare

150 g seminţe de mac

100 g zahăr pudră

200 ml lapte

4 ouă

100 g zahăr tos

300 g brânză de vaci cremoasă

75 g unt

4 linguri smântână

1 lingură făină

Mod de preparare pentru tartă cu brânză şi mac

Se cerne făina cu un praf de sare, se amestecă cu untul tăiat bucăţele până se obţine un aluat nisipos. Se adaugă zahăr, un pliculeţ de zahăr vanilat, un ou bătut şi se frământă până se obţine un aluat omogen, elastic, care se lasă la rece circa 30 de minute.

Între timp, se amestecă brânza cu zahărul tos, patru gălbenuşuri, o lingură de făină, smântâna şi untul topit. Când amestecul este omogen, se adaugă albuşurile bătute spumă tare. Separat, se macină seminţele de mac, se amestecă cu zahărul pudră, cu laptele şi se fierbe circa 10-15 minute, până când se îngroaşă şi laptele scade. Se lasă la răcit.

Se întinde aluatul în foaie, se tapetează cu ea o formă de tartă, se toarnă deasupra crema de mac şi se pune la cuptor circa 15-20 de minute. Se scoate tarta din cuptor, se toarnă deasupra umplutura de brânză, apoi se pune din nou în cuptor, continuând coacerea încă 40 de minute, până când umplutura se întăreşte şi se rumeneşte deasupra. Şi gata! Tarta cu brânză şi mac este tocmai bună de mâncat!