Tartă cu brânză şi rubarbă

Rhubarb pie jpeg

Rubarba este o plantă ierboasă cu gust acrişor pe care merită să o incluzi în preparatele tale. Foloseşte-o într-o tartă delicioasă şi parfumată cu brânză.

Ingrediente Pentru blat 1 pahar făină 70 g unt 1 praf sare 2 linguri apă rece Pentru umplutură 300 g brânză 1 ou 100 g zahăr 200 g rubarbă

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci untul rece tăiat cubuleţe cu făina şi sarea. Torni apa şi dai aluatul obţinut la frigider 30 de minute. Ulterior, întinzi aluatul pe o tavă, îl înţepi din loc în loc şi-l dai la cuptor 20 de minute, la 180 °C.

Între timp, pregăteşti umplutura. Speli rubarba şi o tai fâşii. Mixezi brânza cu oul şi zahărul până obţii o cremă. Torni amestecul peste blat, adaugi bucăţile de rubarbă şi dai tarta din nou la cuptor 20 de minute.