Tartă cu brânză şi struguri

Un desert la sfârşit de săptămână pentru întreaga familie.
Ingrediente
Pentru blat 250 g făină 125 g unt 2 linguri apă 1 gălbenuş 1 praf de sare
300 g cremă de brânză
100 g zahăr
3 ouă
coaja de la ½ de lămâie
1 plic zahăr vanilat
100 g struguri
Mod de preparare
Amesteci făina cu sarea şi untul rece şi când s-au omogenizat, încorporezi gălbenuşul şi apa rece. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la frigider 30 de minute. Întinzi o foaie şi o aşezi în tavă, inclusiv pe margini. Dai tava la rece.
Mixezi crema de brânză cu zahărul tos până ce se dizolvă, apoi încorporezi ouăle, coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Torni compoziţia peste
aluat şi aşezi, în cercuri, boabele de struguri. Dai tava la cuptor până când se rumeneşte blatul.