Tartă cu brânză şi vanilie
Sora mai mică a celebrului cheesecake, tarta cu brânză şi vanilie este un desert pe gustul multora dintre noi. Avem reţeta pentru voi, pentru o întreagă tavă, de care să se bucure întreaga familie. Chiar şi prietenii.
Tartă cu brânză şi vanilie - Ingrediente (1 tavă)
1/4 cană unt topit 3/4 cană biscuiţi digestivi 2 linguri făină 2 linguri zahăr 400 g cremă de brânză 2/3 cană zahăr 4 ouă 1 lingură lapte 1 lingură esenţă de vanilie
Tartă cu brânză şi vanilie - Cum se prepară
Mărunţeşti biscuiţii şi îi amesteci cu untul topit şi cele 2 linguri de zahăr. Aşezi compoziţia într-o tavă cu pereţii detaşabili şi o presezi bine. Dai blatul la cuptor până devine uşor arămiu. Amesteci bine brânza cu zahărul, făina, ouăle, laptele şi vanilia. Pui umplutura peste blat şi o dai la cuptor 30 de minute. O scoţi şi o laşi să se răcească.