Tartă cu broccoli şi brânză cheddar

Dacă vrei să faci o tartă, dar nu ştii ce să pui în compoziţia acesteia, noi îţi sugerăm următoarea variantă: broccoli şi brânză cheddar. Iar familia şi musafirii de la masă vor fi de-a dreptul încântaţi.
Ingrediente:
2 căni bucheţele de broccoli, toiate în bucăţi mai mari 1 ceapă 180 g brânză cheddar, dată pe răzătoarea mare 5 ouă 1 cană lapte 1 lingură ulei de măsline jumătate linguriţă sare un sfert linguriţă piper 1 foaie aluat foitaj
Mod de preparare:
Întinde aluatul foitaj într-o tavă de tartă, inclusiv pe pereţii acesteia şi îndepărtează surplusul. Înţeapă cu furculiţa din loc în loc. Taie ceapa julien şi soteaz-o într-o tigaie mică cu ulei de măsline la flacără medie. Taie broccoli în bucăţi mari. Într-un bol, amestecă-l cu ceapa gătită.
Într-un alt vas mic, sparge ouăle şi mixează-le puţin. Toarnă-le peste broccoli şi ceapă. Adaugă laptele, brânza cheddar, sarea şi piperul. Încinge cuptorul şi lasă la copt timp de 45 de minute - 1 oră până când se îngălbeneşte crusta, tarta „s-a aşezat“ şi a început să se rumenească puţin pe deasupra. Serveşte după ce s-a mai răcit.
sursa: carolinagirlcooks.com