Tartă cu broccoli şi ciuperci

tarta cu broccoli si ciuperci jpeg

O gustare uşoară de vară, tarta cu broccoli şi ciuperci este ideală pentru zilele în care îţi doreşti o masă simplă, fără carne.

Ingrediente

1 aluat congelat

1 lingură unt

350 g broccoli

ceapă verde tocată, după gust

150 g ciuperci la borcan

1 căţel de usturoi, pisat

100 g brânză cheddar sau caşcaval

230 ml lapte

3 ouă

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 218 °C. Decongelezi aluatul, apoi îl întinzi într-o tavă de tartă. Împingi marginile spre interior. Dai la cuptor 9-11 minute sau până capătă o culoare aurie. Într-o tigaie, căleşti în puţin unt, bucheţelele de broccoli, ceapa, ciupercile scurse şi feliate şi usturoiul, 5-7 minute, amestecând continuu.

Presari brânza rasă peste aluat. Torni uniform amestecul cu broccoli. Într-un bol, baţi ouăle cu laptele. Torni peste broccoli. Dai la cuptor 15 minute. Acoperi marginile cu folie de aluminiu, pentru a nu se rumeni foarte tare. Reduci temperatura cuptorului la 176 °C. Mai laşi în cuptor încă aproximativ 30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa https://www.pillsbury.com