Tartă cu budincă de ciocolată şi rom

Un studiu american arată că mâncând câteva pătrăţele de ciocolată în fiecare zi vom reduce cu 50% riscul de deces în urmă unui atac de cord. Studiul arată că sângele se coagulează mai greu în cazul oamenilor care mănâncă ciocolată. Aşa că pentru că ciocolata are numeroase beneficii pentru sănătate o putem consuma sub diverse forme, cum ar fi tartă cu budincă de ciocolată şi rom.
Tartă cu budincă de ciocolată şi rom - Ingrediente (8 porţii)
Pentru blat 150 g unt 2 ouă 400 g făină 100 g zahăr 100 ml apă 1 praf de copt 1 praf de sare 1 esenţă vanilie
2 plicuri budincă de ciocolată
6 linguri zahăr
800 ml lapte
200 g ciocolată de menaj
1 esenţă de rom
Tartă cu budincă de ciocolată şi rom - Cum se prepară
Se amestecă într-un castron toate ingredientele şi se face un aluat potrivit de tare, care se lasă 30 de minute la rece. Se aşază aluatul într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se ridică coca şi pe pereţii formei, apăsând încet. Se înţeapă cu furculiţa aluatul de pe fundul formei, se aşază hârtie de copt, deasupra boabe de fasole şi se pune la copt pentru 30 de minute ca să se rumenească, după care se lasă la rece.
Se amestecă budinca cu zahărul, laptele, esenţa de rom şi cu ciocolata ruptă bucăţi sau dată pe răzătoare. Se aşază pe foc şi se amestecă până se îngroaşă. Se lasă să se răcească pe jumătate şi se toarnă în tartă. Se dă la răcit cel puţin două ore. Tarta cu budincă de ciocolată şi rom se pudrează cu zahăr tos şi se ornează cu bucăţi din zahăr caramelizat şi răcit, ca în imagine.