Tartă cu caise

Răsfaţă-te cu gustul caiselor într-o reţetă delicioasă de tartă, pe care o poţi servi cu îngheţata preferată, pentru un plus de savoare.
Ingrediente
500 g caise proaspete
1 aluat congelat dulce
5 linguri zahăr tos
zahăr pudră, pentru decor
îngheţată, opţional
Mod de preparare
Laşi aluatul la decongelat. Îl întinzi bine cu sucitorul, până ajunge la o grosime de aproximativ 3 mm. Aşezi în forma de tartă. Înţepi, din loc în loc, cu o furculiţă. Dai la cuptor, la temperatură moderată, pentru 15-20 de minute.
Speli caisele, le feliezi şi le amesteci cu 4 linguri de zahăr. Le adaugi peste aluat. Dai la cuptor, la temperatură medie, pentru 35-40 de minute. Ornezi cu zahăr pudră. Serveşti cu îngheţată, dacă vrei.
Sursa http://hitherandthither.net