Tartă cu caise

apricot pie jpeg

Vrei un desert savuros şi care se prepară uşor? Acestă tartă este propunerea noastră pentru tine. Găteşte-o pentru cei dragi şi, cu siguranţă, va deveni desertul tău preferat.

Dificultate mică Preparare 70’ Pentru 1 tavă

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină

100 g unt

100 g zahăr pudră

1 ou

1 vârf de cuţit de sare

Pentru umplutură

500 g caise

150 g unt

150 g zahăr tos

2 ouă

Mod de preparare

Într-un bol pui făina cernută, untul topit, zahărul pudră, oul şi sarea. Frămânţi bine ingredientele, până obţii un aluat care nu se lipeşte pe pereţii vasului.

Împarţi aluatul în două bucăţi de mărimi diferite. Întinzi bucata mare de alut într-o formă de tartă tapetată, pe care o înţepi cu furculiţa. Laşi la cuptor 15-20 minute.

Separat, pregăteşti umplutura. Speli caisele, le scoţi sâmburii şi le tai felii. Freci untul cu zahărul, apoi pui gălbenuşurile, până obţii o compoziţie spumoasă. Adaugi albuşurile bătute spumă şi amesteci.

Torni amestecul peste aluat, iar deasupra pui caisele tăiate. Întinzi bucata de aluat rămasă şi o tai făşii. Le aşezi deasupra în formă de grilaj. Laşi la cuptor 30 de minute.