Tartă cu caise şi alune
Dacă tot e vară, profită de fructele pe care le găseşti la piaţă. Caisele sunt absolut delicioase în prăjituri, iar una dintre reţete ţi-o propunem mai jos - tarta cu caise si alune.
Dificultate medie Preparare 170' Pentru 1 tavă
Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină
250 g margarină
50 g zahăr
100 ml apă rece
1 vârf cuţit de sare
Pentru umplutură
500 g caise
100 g alune
5 linguri miere
Mod de preparare
Într-un bol cerni făina. Adaugi zahărul, sarea şi margarina. Frămânţi ingredientele şi torni treptat apa, până obţii un aluat elastic. Laşi la frigider 2 ore.
Scoţi aluatul de tarta, îl întinzi şi-l aşezi în tava tapetată. Speli caisele, le scoţi sâmburii, le tai felii subţiri şi le pui peste aluat. Presari alunele. Dai tarta cu caise si alune la cuptor 25-30 de minute. După ce scoţi tava, ungi aceasta tarta cu caise si alune cu miere.
Prajitura de morcovi cu ghimbir
Prajitura de morcovi cu ghimbir