Tartă cu caise şi marţipan
Urmează paşii recomandaţi de noi pentru a preparar această reţetă.
Ingrediente
Pentru aluat 200 g făină 70 g zahăr pudră 1 ou coaja rasă de la 1/2 de lămâie 150 g unt 50 g migdale măcinate
250 g cremă de brânză
80 g zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilat
100 g unt
100 g marţipan
50 g gem de caise
200 g caise din compot
1 pachet jeleu de tort
20 g fulgi de migdale
Mod de preparare
Se cerne făina cu zahărul pudră pe o planşetă, se adaugă oul, coaja de lămâie, untul tăiat bucăţi şi se frământă un aluat. Se încorporează migdalele măcinate şi se lasă să se odihnească 30 de minute.
Se întinde aluatul în foaie şi se îmbracă o formă de tartă. Se înţeapă cu furculiţa, se acoperă cu staniol, se pun boabe de fasole şi se coace, la 180° C, 15 minute. Se scot staniolul şi fasolea şi se mai coace 15 minute. Se lasă să se răcească.
Se amestecă crema de brânză cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă untul moale şi se mixează bine. Marţipanul se întinde pe o planşetă presărată cu zahăr pudră într-o foaie rotundă cât diametrul tăvii.
Se pune crema de brânză în blatul de tartă, se acoperă cu foaia de marţipan şi se unge cu gemul de caise.
Se acoperă foaia de marţipan cu felii de caise din compot. Jeleul pentru tort se prepară conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se toarnă deasupra. Se presară marginile cu fulgi de migdale şi se dă la rece ca să se întărească.