Tartă cu căpşuni şi cremă de portocale

tarta crema capsuni jpeg

Abia ce şi-au iţit capetele de prin grădini, că şi ajung pe mesele noastre sub diverse forme de prăjituri. Iată o reţetă de tartă cu căpşuni şi cremă de portocale, preferată în special de cei mici, dar şi de cei mari în aceeaşi măsură, ademenitoare prin coloritul său.

Tartă cu căpşuni şi cremă de portocale - Ingrediente

Pentru aluat 200 g făină 100 g margarină 50 g zahăr 1 praf de sare

100 g zahăr

3 ouă

70 g margarină

1 portocală

500 g căpşuni

1 pliculeţ gelatină roşie pentru decor

Tartă cu căpşuni şi cremă de portocale - Mod de preparare

Pentru aluat se amestecă margarina cu zahărul şi se adaugă făina şi sarea. Se frământă un aluat elastic care se lasă la rece timp de o oră. Se întinde o foaie cu care se tapetează,

în interior, o formă rotundă de tartă. Se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa şi se pune la copt, aproximativ 20 de minute. Se bat spumă ouăle cu zahărul, se adaugă margarina topită pe foc (nu fiartă!), miezul unei jumătăţi de portocală tăiat cubuleţe şi zeama celei de a doua jumătăţi de portocală. Se bat bine şi apoi se toarnă în forma de tartă.

Tarta se pune din nou la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la foc mic, până când se încheagă crema. După ce se răceşte, se garniseşte cu căpşuni întregi sau tăiate felii, după

dorinţă, peste care se toarnă gelatina preparată conform indicaţiilor de pe plic. Tarta cu căpşuni şi cremă de portocale se serveşte după ce stă o oră la rece.