Tartă cu carne

Nu este neapărat un preparat festiv, dar poate fi gătit chiar şi în zile de sărbătoare.
Ingrediente
Pentru aluat
400 g făină 200 g unt rece 2 ouă 1 praf sare 4 linguri lapte, opţional
Pentru umplutură
5 pulpe de pui dezosate
500 g ciuperci
6 căţei de usturoi
1 ceapă
sare
piper
ulei
1 ou bătut
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele şi frămânţi până când obţii un aluat sfărâmicios. Dacă ţi se pare că nu se leagă, adaugi şi laptele. Frămânţi bine, formezi o bilă pe care o înfăşori în folie de plastic şi o dai la frigider 30 de minute.
Între timp, prepari umplutura. Speli şi tai mărunt pulpele de pui, la fel procedezi cu ciupercile, usturoiul şi cu ceapa. Torni câteva linguri de ulei într-o tigaie şi pui ceapa. O
laşi să devină sticloasă şi adaugi usturoiul. Potriveşti de sare şi piper şi pui ciupercile. Aştepţi să se evapore apa lăsată de ele şi adaugi carnea de pui. O ţii până când se rumeneşte şi o dai deoparte.
Scoţi aluatul, îl împarţi în două, şi o bucată o întinzi în tava de tartă, tapetată în prealabil, având grijă să îmbraci şi pereţii. Înţepi aluatul din loc în loc şi torni umplutura.
Întinzi cealaltă bucată de aluat, o înţepi din loc în loc, acoperi cu ea tarta şi o ungi cu oul bătut. Dai tava la cuptorul încins şi o ţii până se rumeneşte.
sursa foto: Sucre Sale