Tartă cu cartofi noi

Vegetable Grided Cake jpeg

În plăcinte, la tigaie sau în salate, cartofii noi te vor răsfăţa cu gustul lor. Încearcă şi tu această reţetă de tartă!

Dificultate medie Preparare 120' Pentru 8 porţii

Ingrediente

200 g unt

400 g făină

1 praf de sare

1 ceapă

2 ardei graşi

150 g broccoli

2 cartofi noi mari

1 morcov mare

300 ml lapte

2 gălbenuşuri

200 g caşcaval

2 linguri ulei

1 ou

Mod de preparare

Cerni făina într-un castron şi opreşti circa 100 g. Adaugi 100 g de unt topit, un praf de sare, 2-3 linguri de apă rece şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Îl laşi la rece cel puţin 30 de minute. Întinzi 2/3 din aluat într-o foaie şi îmbraci o formă de tartă unsă şi tapetată cu pereţi cu tot. Pui hârtie de copt peste aluat şi boabe de fasole uscată şi coci timp de 20 de minute la 180° C. Scoţi hârtia cu fasole şi-l laşi să se răcească.

Aluatul rămas îl întinzi în foaie şi-l tai fâşii. Cartofii îi pui la fiert în apă cu sare. Căleşti în ulei încins ardeii graşi, morcovul şi ceapa tăiate mărunt până se înmoaie puţin, după

care laşi să se răcească.

Desfaci broccoli în bucăţi şi îl fierbi 5 minute în apă cu sare, după care îl strecori şi-l laşi să se răcească. Adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi broccoli peste legumele prăjite şi amesteci.

Făina oprită o căleşti în restul de unt, adaugi laptele, amestecând continuu, şi fierbi, la foc mic, până se îngroaşă. Laşi să se răcească, apoi adaugi gălbenuşurile, caşcavalul ras şi legumele.

Umpli tarta cu amestecul de legume, aşezi fâşiile de aluat în formă de grilaj, ungi cu ou bătut şi coci tarta pentru alte 20 de minute.