Tartă cu cartofi noi şi broccoli

Combinaţia de cartofi noi cu broccoli e perfectă într-un aperitiv, sau poate chiar fel principal. Însoţeşte o felie din această tartă cu cartofi noi şi broccoli cu un pahar de vin alb, rece şi te vei bucura de cele mai fine savori.
Tartă cu cartofi noi şi broccoli - Ingrediente (8 porţii)
200 g unt 400 g făină 1 praf de sare 1 ceapă 2 ardei graşi 150 g broccoli 2 cartofi noi mari 1 morcov mare 300 ml lapte 2 gălbenuşuri 200 g caşcaval 2 linguri ulei 1 ou
Tartă cu cartofi noi şi broccoli - Mod de preparare
Cerni făina într-un castron şi opreşti circa 100 g. Adaugi 100 g de unt topit, un praf de sare, 2-3 linguri de apă rece şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Îl laşi la rece cel puţin 30 de minute. Întinzi 2/3 din aluat într-o foaie şi îmbraci o formă de tartă unsă şi tapetată cu pereţi cu tot. Pui hârtie de copt peste aluat şi boabe de fasole uscată şi coci timp de 20 de minute la 180° C. Scoţi hârtia cu fasole şi-l laşi să se răcească. Aluatul rămas îl întinzi în foaie şi-l tai fâşii. Cartofii îi pui la fiert în apă cu sare. Căleşti în ulei încins ardeii graşi, morcovul şi ceapa tăiate mărunt până se înmoaie puţin, după care laşi să se răcească.
Desfaci broccoli în bucăţi şi îl fierbi 5 minute în apă cu sare, după care îl strecori şi-l laşi să se răcească. Adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi broccoli peste legumele prăjite şi amesteci. Făina oprită o căleşti în restul de unt, adaugi laptele, amestecând continuu, şi fierbi, la foc mic, până se îngroaşă. Laşi să se răcească, apoi adaugi gălbenuşurile, caşcavalul ras şi legumele. Umpli tarta cu amestecul de legume, aşezi fâşiile de aluat în formă de grilaj, ungi cu ou bătut şi
coci tarta pentru alte 20 de minute.
Salată rafinată cu cartofi noi
Salată rafinată cu cartofi noi
Cartofi noi la cuptor cu cimbru