Tartă cu ceapă

Un ingredient nelipsit din bucătărie, ceapa este cea care dă întotdeauna savoare mâncărurilor.
Ingrediente Pentru aluat 100 g unt rece 200 g făină 1 praf de sare 1 ou bătut uşor
Pentru umplutură
3 felii groase de bacon, tăiate
3 cepe roşii mari, tăiate fin
2-3 căţei usturoi
240 g smântână
1 ou
1 gălbenuş
piper, după gust
1 praf de sare
3 fire ceapă verde
50 g caşcaval
Mod de preparare
Pentru aluat, scoţi untul rece de la frigider, îl tai în cubuleţe şi îl pui într-un vas cu făina şi sarea. Amesteci bine până obţii o compoziţie cu aspect fărâmicios. Adaugi oul bătut şi continui să omogenizezi până se formează un aluat moale, dar nu îl frămânţi. Îl înveleşti în folie şi îl dai la rece între 30 şi 60 de minute.
Când s-a întărit, întinzi o foaie pe o suprafaţă pudrată cu făină. Tapetezi forma de tartă şi aşezi aluatul inclusiv pe margini. Îl înţepi din loc în loc şi îl dai la cuptorul încins 20-25 de minute.
Sotezi fâşiile de bacon la foc mediu, aproape 4 minute, până devin uşor crocante. Când sunt gata, le scoţi pe şerveţele. Adaugi ceapa roşie şi usturoiul în grăsimea din tigaie şi le sotezi câteva minute. Într-un vas separat, amesteci smântâna, oul întreg, gălbenuşul, piperul şi sarea până la omogenizare. Adaugi ceapa verde tăiată.
Peste aluatul de tartă copt torni umplutura, presari fâşiile de bacon şi caşcavalul dat prin răzătoare. Torni compoziţia de smântână şi ou şi mai laşi la cuptor 25 de minute. Înainte de servire, ţii tarta să se răcească 10 minute.