Tartă cu ceapă
Ne-am gândit să facem vedetă această legumă, pe care de obicei o folosim doar ca bază în mâncăruri.
Ingrediente
Pentru blat 300 g făină 125 g unt 1 lingură smântână 125 g brânză rasă
700 g ceapă
60 g unt
150 g bacon
6 linguri smântână
4 ouă
50 g brânză
50 g caşcaval
piper
Mod de preparare
Pentru blat, cerni făina, adaugi untul tăiat cubuleţe, smântâna, brânza şi frămânţi aluatul până devine elastic, apoi îl înfăşori în folie şi îl dai la frigider 1 oră. Tai ceapa julien şi o căleşti în puţin unt până când devine sticloasă, apoi adaugi baconul tăiat subţire, amesteci şi dai deoparte la răcit. Întinzi foaia şi o aşezi într-o tavă unsă cu unt, o înţepi din loc în loc cu dinţii unei furculiţe, şi întinzi ceapa. Presari jumătate din cantitatea de brânză, apoi torni ouăle bătute cu smântâna şi cu piper, după gust, şi presari caşcavalul ras. Dai tava la cuptorul încins până când se gratinează frumos.