Tartă cu ceapă şi bacon
O reţetă deosebită pe care o poţi pregăti la orice masă festivă. Aluatul este uşor de pregătit şi extrem de fraged, potrivindu-se de minune cu umplutura de ceapă, bacon şi caşcaval.
Ingrediente:
200 g făină
100 g unt
6 lg apă rece
1/2 plic de praf de copt
sare
Umplutură:
500 g ceapă
60 de g unt
100 g bacon
1 frunză de dafin
300 g smântână
50 g caşcaval
1 ou
ulei
piper
Amestecă untul rece cu făina până ce obţii un aluat nisipos. Adaugă apoi oul, sarea, praful de copt şi apa rece. Pune-l la frigider împachetat într-o folie alimentară pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, curătă ceapa şi toac-o mărunt. Căleşte-o în puţin ulei şi 60 de grame de unt, pentru 20 de minute. Acoperă cu un capac, dar ai grijă să amesteci în ea din când în când. Adaugă apoi baconul tăiat, sare, piper şi dafin şi găteşte încă 10 minute, apoi lasă umplutura la răcit.
Amesteca smântâna cu oul, sare şi piper, 50 de grame de caşcaval ras şi pune şi amestecul de ceapă răcit.
Scoate aluatul din frigider şi întine-l, apoi decupează o formă rotundă şi pune-o în tava de copt tapetată cu hârtie de copt.
Pune umplutura apoi cealaltă foaie şi coace tarta pentru 30-40 de minute.